Pomoćnici direktora

Slaviša Antić

Sektor za pravne, kadrovske, finansijske i administrativne poslove

Slaviša Antić rođen je 1969. godine u Kuršumliji. Po zanimanju je Specijalista - strukovni ekonomista (Professional Master) iz oblasti ekonomskih nauka. Osnovnu školu i matematičku gimnaziju „Veljko Vlahović“ završio je u Beogradu.

Više od 25 godina profesionalnog iskustva stekao je u JP PTT saobraćaja „Srbija“ i „Telekom Srbija AD“, gde je u kontinuitetu više od 15 godina na menadžerskim pozicijama.

U Telekomu Srbija radio je u Direkciji za biznis korisnike i rukovodio je Službom prodaje državnim organima, javnim preduzećima, velikim privrednim sistemima, ISP, KDS, audio provajderima i drugim velikim biznis korisnicima.

U Direkciji za komercijalne poslove rukovodio je Službom za praćenje investicione izgradnje, u čijoj je nadležnosti koordinacija aktivnosti sa lokalnim samoupravama i velikim poslovnim investitorima (green field investicije, industrijske zone/parkovi, stambeno poslovni objekti, tržni centri), koje se odnose na projektovanje i izgradnju IKT infrastrukture.

U dosadašnjoj karijeri, rukovodio je u Direkciji za rezidencijalne korisnike Službom prodaje digitalnih i on-line sadržaja, u čijoj je nadležnosti realizacija mobilnih plaćanja usluga i proizvoda (mPaymnent, mParking, mČlanarina, mPriznanica, video streaming …).

Ukazom Predsednika Republike Srbije odlikovan je Ordenom rada.

Oženjen i ponosni otac dve ćerke i jednog sina.

Govori engleski jezik.

 

Ana Šarenac

Sektor za razvoj informacionih sistema i elektronske uprave

Ana Šarenac rođena je 1988. godine u Beogradu. Po zanimanju je master ekonomista. Osnovnu školu završila je u Beogradu, gimnaziju u Švajcarskoj, a fakultet u Velikoj Britaniji gde je 2010. godine stekla diplomu iz oblasti međunarodnog poslovanja i finansija. U Beogradu, 2016. godine stekla je diplomu master ekonomiste.

Više od 12 godina profesionalnog iskustva stekla je radići u privatnom sektoru, a od 2015. godine radila je u Kabinetu predsetnika Vlade, timu za reformu javne uprave i radila na mnogobrojnim projektima u oblasti digitalizacije javne uprave.

Samo neki od projekata kojima je rukovodila ili bila deo rukovodećeg tima su „Bebo, dobro došla na svet“, „eZUP – sistem za razmenu podataka“, „Moja srednja škola“, „eUpis“, i mnogobrojne usluge na Portalu eUprava namenjene građanima i privredi. Svoje interesovanje za optimizacijom procesa usmerava ka digitalizaciji postupaka i usluga sa ciljem da se komunikacija države i građana, ali i privrede, u što većoj meri odvija elektronskim putem tako što se kontinuirano povećava broj elektronskih usluga. Učestvovala je i kreiranju više informacionih sistema namenjenih organima javne uprave.

Ponosna majka dvoje dece.

Govori engleski i italijanski jezik.

Milan Latinović

Sektor za podršku i nabavke

Rođen je 1969. godine u Zemunu, gde je završio i osnovnu školu „Svetozar Miletić“. Srednje obrazovanje stekao je u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla” u Beogradu, a zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike, smer telekomunikacije, na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Posle petogodišnjeg angažovanja u privatnom sektoru na ekonomsko-finansijskim poslovima, u decembru 2001. godine počinje profesionalnu karijeru u oblasti telekomunikacija, od koje je najveći deo proveo u JP PTT saobraćaja Srbija – ograncima „PTT KDS“ odnosno „Pošta NET“, gde je u periodu do 2017. godine bio angažovan na poslovima inženjera, rukovodioca, pomoćnika direktora i naposletku direktora kablovskog operatera. Kablovski operater „Pošta NET“ je u 2016. godini pod njegovim rukovodstvom ostvario jedan od najboljih poslovnih rezultata u svojoj istoriji.

 

U martu 2017. godine ponovo se zapošljava u privatnom sektoru gde je na poziciji rukovodioca sektora za projektovanje i inžinjering i Project manager-a (PM) za projekat All IP transformation angažovan na projektu izgradnje optičke mreže u Beogradu (projekat je Telekom Srbija realizovao u partnerstvu sa kompanijom Huawei i većim brojem partnera iz privatnog sektora). U tom periodu uspešno je realizovana ugovorena faza izgradnje beogradske optičke mreže na tri područja (klastera) i projektovanje četvrtog.

Nakon osnivanja Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u februaru 2018. godine pridružuje se timu Kancelarije u kojem je angažovan na velikom broju projekata i rukovodi Sektorom za podršku i nabavke.

Tečno govori i piše engleski jezik, služi se nemačkim.

Oženjen je Biljanom, imaju Sonju.

 

 

Dragana Bećić

Sektor za standarde digitalizacije 

 

 

Milorad Stojanović

Sektor za IT infrastrukturu

Milorad se rukovodećem timu kancelarije pridružio u martu 2020. godine kako bi pomogao konsolidaciji i proširenju jedinstvene IKT mreže, uspostavljanju novih državnih data centara i afirmaciji kancelarije kao modernog servis provajdera državnih organa kroz pružanja IaaS, PaaS i SaaS usluga.

Višedecenijsko radno iskustvo je sticao kroz rad i velike projekte u javnim sistemima, Telkom operatorima i integratorima u državnom, internacionalnom i privatnom sektoru. Neki od značajnijih projekata su izgradnja i razvijanje, tada najmodernijeg nacionalnog data centra, kao i migracije Telkom servisa sa tradicionalnih transportnih tehnologija na IP.

Karijeru je razvijao od inženjera pripravnika do strateškog konsultanta na izvršilačkim pozicijama, kao i od nižeg do izvršnog nivoa na menadžerskim pozicijama.

Završio je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i INSEAD školu strateškog planiranja.

Oženjen je i otac dvoje dece.