Mreža eUprave

Digitalizujemo javnu upravu

Sa četvrtom industrijskom, odnosno digitalnom revolucijom, imamo šansu da nadoknadimo zaostatak i uhvatimo priključak sa razvijenim zemljama. Ova tehnološka revolucija fundamentalno menja naše živote, ona je neminovna i nezaustavljiva. Samo pobednička društva idu u susret promenama, ne zaziru od njih. Proces digitalizacije poboljšava standard i kvalitet života građana Srbije. Povećava se efikasnost, smanjuju se troškovi i kreira se nova vrednost u skoro svim oblastima života i rada. Proces digitalizacije je najvažniji katalizator inovacija, konkurentnosti i rasta.

 

Mreža Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu čini računarska mreža Kancelarije zajedno sa spoljnim vezama koje je povezuju sa serversko-računarskom infrastrukturom, državnim organima, drugim institucijama i Internetom. Uključuje sve uređaje koji su u vlasništvu Kancelarije ili iznajmljeni od strane Kancelarije i sve telekomunikacione linkove koje Kancelarija poseduje ili iznajmljuje od telekomunikacionih provajdera.

Ova mreža obezbeđuje državnoj upravi pristup i korišćenje Interneta i informatičkih servisa u zemlji, kao i veze sa drugim nacionalnim i internaconalnim mrežama.