в.д. Директор

Милан Латиновић, вршилац дужности директора Канцеларије за ИТ и еУправу

Рођен је 1969. године у Земуну, где је завршио и основну школу „Светозар Милетић“. Средње образовање стекао је у Електротехничкој школи „Никола Тесла” у Београду, а звање дипломираног инжењера електротехнике, смер телекомуникације, на Електротехничком факултету у Београду.

После петогодишњег ангажовања у приватном сектору на економско-финансијским пословима, у децембру 2001. године почиње професионалну каријеру у области телекомуникација, од које је највећи део провео у ЈП ПТТ саобраћаја Србија – огранцима „ПТТ КДС“ односно „Пошта НЕТ“, где је у периоду до 2017. године био ангажован на пословима инжењера, руководиоца, помоћника директора и напослетку директора кабловског оператера. Кабловски оператер „Пошта НЕТ“ је у 2016. години под његовим руководством остварио један од најбољих пословних резултата у својој историји.

У марту 2017. године поново се запошљава у приватном сектору где је на позицији руководиоца сектора за пројектовање и инжињеринг и Project manager-а (PM) за пројекат All IP transformation ангажован на пројекту изградње оптичке мреже у Београду (пројекат је Телеком Србија реализовао у партнерству са компанијом Huawei и већим бројем партнера из приватног сектора). У том периоду успешно је реализована уговорена фаза изградње београдске оптичке мреже на три подручја (кластера) и пројектовање четвртог.

Након оснивања Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, у фебруару 2018. године придружује се тиму Канцеларије у којем је ангажован на великом броју пројеката, а од децембра 2018. године је на позицији руководиоца сектора – в.д. помоћника директора.

За вршиоца дужности директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу постављен је на седници Владе Републике Србије, 10. новембра 2022. године.

Говори енглески језик и служи се немачким.

Са поносом истиче своју супругу Биљану и ћерку Соњу.