Укидање печата

Градимо дигитално друштво

Збогом чекању у редовима, гужвама на шалтерима или погрешним бројевима телефона. Електронска управа вам омогућује да велики број административних послова завршите далеко комфорније из свог дома, канцеларије, или чак у покрету, путем мобилних уређаја, тако да вам остаје више времена за ствари које су заиста битне.

 

Ступањем на снагу измене Закона о привредним друштвима укида се коришћење печата за привредне субјекте. Закон је ван снаге ставио одредбе чак 10 закона и 107 подзаконских аката у којима се помиње печат. Ни једна институција банка или организација више нема право да захтева печат привредним друштвима или предузетницима.

 

Печат више није потребан код пријема поште, издавања различитих потврда, попуњавања образаца, подношења захтева и сл. Привредна друштва и предузетници који су се основали после 1. октобра 2018. године не морају да израђују печат, док постојећи могу постепено да их избаце из употребе.

 

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, у сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД), обезбедила је контакт форму где сви правни субјекти могу да пријаве институције које им траже печат. 

Контакт

Контакт центар за привредуB2G

Контакт центар за привреду намењен је свим правним субјектима где могу да пријаве институције које им траже печат.