еВртић

Градимо дигитално друштво

Збогом чекању у редовима, гужвама на шалтерима или погрешним бројевима телефона. Електронска управа вам омогућује да велики број административних послова завршите далеко комфорније из свог дома, канцеларије, или чак у покрету, путем мобилних уређаја, тако да вам остаје више времена за ствари које су заиста битне.

 

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељи више не морају да одлазе на разне шалтере приликом уписа деце у предшколске установе, већ пријаву могу да обаве електронски на Порталу еУправа.

 

Поред Београда, од априла месеца 2019. године ова услуга је уведе у 17 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве деце за упис у предшколске установе.

 

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се подацима приступа аутоматски. У овом тренутку је у току имплементација ове услуге у свим градовима и општинама у Србији.

 

 Пријава детета у предшколску установу