Od danas je na Portalu eUprava omogućen automatski info servis gde građani mogu da dobiju informacije odgovore na pitanja o uslugama elektronske uprave. 

Građani ovom servisu mogu da pristupe na početnoj stranici Portala eUprava i dobiju odgovore na pitanja o elektronskoj upravi, elektronskom identitetu, uslugama kao što je elektronska prijava dece u vrtić, zakazivanje termina za dobijanje ličnih dokumenata, elektronskoj prijavi rođenja deteta i mnoge druge.

”Kako bismo građanima pružili odgovore na njihova pitanja u što kraćem roku tim Kancelarije za IT i eUpravu posvetio se razvoju ovog automatskog info servisa. Pozivamo građane da sva svoja pitanja i nedoumice postave ovom servisu, jer što više budu pitali sam servis će biti pametniji i bogatiji znanjem. Ovo je još samo jedan primer kako javna uprava može da bude u službi svojih građana”, izjavio je doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Automatski info servis trenutno je dostupan u beta verziji, tako da pozivamo sve građane da zajedno naučimo ovaj servis kako bi pružao što kvalitetnije i preciznije odgovore na njihova pitanja.