Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са Канцеларијом за ИТ и еУправу Владе Републике Србије, покренуло је данас нову услугу на Порталу еУправа за издавање Уверења о (не)кажњавањ које ће грађанима бити достављано на кућну адресу.

Имајући у виду да тренутно због ванредне епидемијолошке ситуације није могуће преузимање овог документа на шалтерима МУП-а, Уверење о (не)кажњавању ће грађанима, који електронским путем поднесу захтев, бити достављено на адресу пребивалишта. До окончања ванредног стања накнада за услугу достављања неће се наплаћивати.

Подношења захтева на Порталу еУправа омогућено је свим регистрованим корисницима који услугу покрену уз коришћење квалификованих електронских сертификата. 

У зависности од сврхе за коју је потребно Уверење о (не)кажњавању, на електронском сервису је потребно платити прописану републичку административну таксу, осим у случајевима када су подносиоци захтева ослобођени од плаћања. Ово плаћање на Порталу еУправа се може извршити електронски - свим платним картицама (виза, мастер, маестро и дина картицама), интегрисаним електронским банкарством као и електронским новцем.

Више информација о услузи