Канцеларија за ИТ и еУправу унапредила је бесплатно аутоматско обавештење грађана о завршеном резултату PCR теста путем СМС поруке или имејла. Поред раније услуге пријаве за нотификацију на Порталу еУправа, сада је омогућено да пацијент приликом самог тестирања остави контакт телефон или имејл, након чега ће обавештење да је тест готов стићи аутоматски.

„Након услуге на Порталу еУправе за обавештење да је резултат PCR теста готов, развили смо услугу аутоматског обавештења грађана. Довољно је да грађани своје контакте оставе у здравственој институцији приликом самог тестирања, а обавештење да је тест готов стиже аутоматски. Овај сервис ће и даље слати обавештење искључиво о томе да је резултат PCR теста готов, а резултате теста грађани ће и даље моћи да погледају на Порталу e-zdravlje.gov.rs“, изјавио је доц. др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је подсетио да грађани нема потребе да одлазе у здравствене институције и да се излажу и најмањем ризику, већ ће сервис аутоматски функционисати и обавештавати грађане 00-24. За оне који забораве да оставе своје контакт податке приликом тестирања и даље је доступна услуга пријаве за нотификацију на Порталу еУправа.